Sisource x
Chemgroup Scandinavia

Sisource och Chemgroup Scandinavia går ihop och bildar Chemgroup. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande och kommer erbjuda en komplett helhetslösning inom kemikaliehantering; från strategi och inköp till systemlösningar för uppföljning och dokumentation. Befintliga tjänster kommer självklart finnas kvar men vi får nu möjlighet att täcka upp ännu fler områden inom er kemikaliehantering.

Stay tuned!

Den nya organisationen Chemgroup är under uppbyggnad och kommer att lanseras under hösten 2024. Under tiden har du tillgång till allt du behöver via Sisources och Chemgroup Scandinavias befintliga hemsidor. Klicka nedan för att komma vidare!

GBL, gamma-butyrolakton, och 1,4-butandiol är lösningsmedel som använts till bland annat klotterborttagning. Eftersom det med lätthet bryts ner så är det ett miljövänligt alternativ till andra lösningsmedel. Kemiskt sett är det en lakton, det vill säga en intramolekylär cyklisk ester. Problemet är att i människokroppen omvandlas ämnet till den narkotikaklassade substansen GHB. GBL är klassad som hälsoskadlig vara i Sverige, men ej som narkotika, till skillnad mot GHB. Skadeverkningarna vid intag är dock samma som av GHB, och dödsfall har skett i Sverige. GBL har cas-nr 96-48-0 och 1,4-butandiol har cas-nr 3891-33-6. Som kund kan du enkelt i chemgroupsystemet kontrollera dina kemikalier, för att säkerställa att ämnena inte ingår i några av verksamhetens lösningsmedel. Eller be din kemisamordnare här på chemgroup efter en lista med förslag på åtgärder.

Categories:

Tags:

Comments are closed