I veckan kom den senast uppdateringen av REACH Kandidatförteckning. Totalt har 12 cas nummer kompletterats till förteckningen. Det är fem ämnen samt två grupper som har kompletterats. Bisfenol A som redan fanns med har dessutom fått en uppdatering och är nu också klassificerad som hormonstörande.

Flera av ämnena är bl.a. kadmiumbaserade ämnen som många redan har fasat ut. Rent praktiskt i färdiga produkter så är det några av följande kemikalier som träffar.

  • Microlube GB 00 från Klüber Lubrication
  • Standardlösning innehållande kadmium
  • Gear Oil från Red Line

Den produkt som flest kunder använder idag är fettet från Klüber. I skrivandets stund så har vi på Chemgroup ställt frågan till Klüber i Sverige som ska ta det vidare till Tyskland om åtgärder.

Om du som kund har någon kemikalie som träffar på denna uppdatering kommer du att få ett separat mail från oss på Chemgroup under veckan. Får du inget separat mail betyder det att du inte behöver göra några förändringar i din verksamhet i och med denna uppdatering. Du kan alltså lugnt bocka av den kommande laguppdateringen i din eventuella lagbevakning som kommer.

Categories:

Tags:

Comments are closed