Sisource x
Chemgroup Scandinavia

Sisource och Chemgroup Scandinavia går ihop och bildar Chemgroup. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande och kommer erbjuda en komplett helhetslösning inom kemikaliehantering; från strategi och inköp till systemlösningar för uppföljning och dokumentation. Befintliga tjänster kommer självklart finnas kvar men vi får nu möjlighet att täcka upp ännu fler områden inom er kemikaliehantering.

Stay tuned!

Den nya organisationen Chemgroup är under uppbyggnad och kommer att lanseras under hösten 2024. Under tiden har du tillgång till allt du behöver via Sisources och Chemgroup Scandinavias befintliga hemsidor. Klicka nedan för att komma vidare!

Precis innan vi stack på julledigt så lanserade ECHA en uppdatering av kandidatförteckningen. 6 nya ämnen har tillkommit. Ytterligare ett ämne har fått ny information.

Vi har fått in dessa ämnen så kandidatförteckningen i Chemgroupsystemet är nu uppdaterad. De ämnen som har tillkommit är kadmium-fluoride som används för tillverkning av andra kadmiumföreningar och kadmium-sulfat som är ett färgämne samt ytterligare 4 ämnen som knappt kan uttalas. Dessa ämnen är stabilisatorer och UV-absorbenter som främst förekommer i plaster.

Det ämne som är vanligast förekommande är DOTE som är en stabilisator som finns i plastdetaljer. Förbudet gäller tillsats i konsumentprodukter. En annan nyhet är att DEHP som är en mjukgörare i plast har uppdaterats till att även klassas som miljöfarlig. Den har tidigare funnits med p.g.a. dess reproduktionsstörande egenskaper.

Categories:

Tags:

Comments are closed