Sisource x
Chemgroup Scandinavia

Sisource och Chemgroup Scandinavia går ihop och bildar Chemgroup. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande och kommer erbjuda en komplett helhetslösning inom kemikaliehantering; från strategi och inköp till systemlösningar för uppföljning och dokumentation. Befintliga tjänster kommer självklart finnas kvar men vi får nu möjlighet att täcka upp ännu fler områden inom er kemikaliehantering.

Stay tuned!

Den nya organisationen Chemgroup är under uppbyggnad och kommer att lanseras under hösten 2024. Under tiden har du tillgång till allt du behöver via Sisources och Chemgroup Scandinavias befintliga hemsidor. Klicka nedan för att komma vidare!

butylparabenDet är inte bara i kemikalierna på jobbet som det finns farliga ämnen. Parabener är en grupp ämnen som är väldigt vanligt i hud- och hårvårdsprodukter och smink. De används som konserveringsmedel. Sedan en tid tillbaka känner man till att dessa ämnen är hormonstörande vilket kan orsaka allvarliga effekter på vår hälsa för bland annat vår fortplantning. De vanligaste parabenerna som används är metyl,- etyl, propyl- och butylparaben, där de två sistnämnda är mest farliga för oss.

Vår medvetenhet har ökat om den här typen av produkter och konsumenter efterfrågar idag ofta parabenfria produkter. Det gör att tillverkarna börjar använda mindre farliga konserveringsmedel eller till och med sett över förpackningar och produktionsmetoder för att helt och hållet kunna utesluta konserveringsmedel i produkter. Kontrollera schampoflaskan och raklöddret där hemma och se om du har parabenfria produkter. Se dessutom till att efterfråga parabenfria produkter i butiken för att snabba upp utfasningen av dessa ämnen!

Categories:

Tags:

Comments are closed